Miss Universe is dé wereldwijde missverkiezing!

Waar deelneemsters van over heel de wereld de strijd aangaan voor de titel Miss Universe. Sinds 2024 is Miss Beauty of the Netherlands de trotse eigenaar van de Nederlandse Licentie. Miss Universe creërt en biedt een prachtig platform voor vrouwen om hun verhalen te delen en impact te creëren op persoonlijk en professioneel vlak. Uniek is dat sinds 2024 er ook getrouwde vrouwen en vrouwen met kinderen aan mee mogen doen. Tevens is de leeftijdsgrens van maximaal 28 jaar oud losgelaten. 

De verkiezing werd in 1952 opgericht. Het is de meest prestigieuze missverkiezing ter wereld. Miss Universe is een organisatie voor vrouwen, door vrouwen. Ze staat voor vrouwen die de moed hebben om de grenzen te verleggen van wat mogelijk is. En die nieuwsgierig en gedurfd genoeg zijn om zich uit te spreken over onderwerpen die hen aan het hart gaan.

Dit jaar kiest de organisatie van Miss Universe Netherlands een top 5 per provincie op zondag 24 Maart. Op zondag 13 april is er een landelijke selectiedag in studio 21 waar de top 5 per provincie samenkomen. Op deze dag kiest de jury een Miss per provincie. Daarnaast zullen er 4 wildcards te winnen zijn. In totaal zullen er 16 missen stralen tijdens de landelijke finale op 5 Juli in Studio 21. 

De Nederlandse winnares vertegenwoordigt Nederland tijdens de 73e editie van Miss Universe in November 2024 in het zonovergoten Mexico. Sheynnis Palacios uit Nicaragua zal haar opvolgster daar kronen.

De winnares van Miss Universe wordt ambassadeur voor verschillende goede doelen en reist de wereld rond om humanitaire inspanningen te promoten. Ze besteedt haar regeerperiode ook aan het vergroten van het bewustzijn over maatschappelijke kwesties als onderwijs, gezondheidszorg en de empowerment van vrouwen. Een échte powervrouw dus!

 

Onze sponsors